Easy Access

Κορυφή ακούω και κορυφή δεν βλέπω… αό-μμα-τος….

Posted by macrobearist στο Απρίλιος 20, 2011

……………………………………………………………………………..ΚΑΙ Ο  ΧΑΥΤΗΣ……………………………………………………………………………………

Μάθανε για την κορυφή πλάκωσαν και οι bear…και άργησα να γράψω το άρθρο,και κατέληξα σήμερα  07/05/11,μετά την πρόσφατη κορυφή στις αρχές Μαϊου και ο κωδικός, sell in May and go away,μέλει να φανεί, αν θα ισχύσει και  φέτος.

Πάνω το ευρώ-πάνω οι αγορές και για να βρω,αν έχουμε κορυφή της κίνησης του ευρώ, από τον πάτο του 2010,που έκανε χαμηλό τα 1,1876,μετά την ανακοίνωση του «μνημόσυνου’ και μηχανισμού στήριξης του ευρώ,θα πρέπει πια να καθοριστεί, τι κύμα ήταν αυτό,εφαρμόζοντας την θεώρηση των κυματισμών του elliot wave,επειδή η μέθοδος αυτή,είναι μια προσέγγιση και δεν είναι θέσφατο ότι θα ισχύσει.Όμως επειδή οι περισσότεροι πια συμμετέχοντες στο άθλημα, την έχουν μάθει και κυρίως την χρησιμοποιούν, οι market makers της έννοιας των ελεύθερων αγορών (τον καπιταλισμό αναλύουμε και όχι τον κομμουνισμό),δηλαδή όπου βλεπς την λέξη ελεύθερη αγορά,να ξέρεις ότι αυτή είναι στάδιο του καπιταλιστικού συστήματος.

Τα cdr,cdo,cd και what’s up,free to go.και cu,είναι παράγωγα των «ελεύθερων αγορών»,που αντισταθμίζουν το ρίσκο στην διαχείριση των επενδυτικών κεφαλαίων.Ανθρώπινες εφευρέσεις,οι οποίες με την πάροδο του χρόνου θεσμοθετείθηκαν.

Το ευρώ είναι μια ανάλογη εφεύρεση, για να μην μαλώνει το $,με όλα τα ευρωπαϊκά νομίσματα,και να μαλώνει η να φιλιώνει με ένα.Οι λόγοι της δημιουργίας του μπορεί πια να απέχουν από την χρονική εφαρμογή του,αλλά δεν παύουν να υφίσταται γιατί είναι η ιστορία της γέννησης του.

Παράλληλη με την ιστορία του ευρώ,πρέπει να είναι η ιστορία του δολαρίου και καλό θα ήταν να διαβάσουμε την ιστορία των νομισμάτων για να κατανοήσουμε την εξέλιξη τους,αφού και ο πολιτισμός των εν λόγω κρατών είναι συγγενικός και τα συμφέροντα επίσης.

Νομίσματα που ξεχνούν την ιστορία τους χάνουν την ελευθερία τους.

http://www.eu4journalists.eu/index.php/dossiers/greek/C23/20/

Ερώτημα θα βάλω αν η αποδέσμευση του δολαρίου από τον χρυσό,και παράλληλα των νομισμάτων που συνδέονταν και συνδέονται με το δολάριο,τείνει να γίνει το μόνιμο μέσω συναλλαγής,που δεν στηρίζεται σε κανένα πια αντίκρυσμα η εμπόρευμα,παρά μόνο σε αυτή την έννοια που αποκαλώ εγώ «πιστεύω».

Αφού όμως το «πιστεύω»,έχει πια καταρρεύσει εξαιτίας της συστημικής κρίσης,αλλά ακόμη δεν έχει φανεί αν θα καταρρεύσει το καπιταλιστικό σύστημα,οι συναλλαγές θα συνεχίσουν με τον παλιό τρόπο και τα νομίσματα προσπαθούν να αντικριστούν στις πραγματικές αξίες,του φυσικού πλούτου,των εμπορευμάτων,της ανταγωνιστικής παραγωγικότητας,στα πραγματικά έξοδα,στα έσοδα και στο εργατικό κόστος και στην ισχύ των όπλων και προσθέτω την προπαγάνδα.

Το $,είναι το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα και η υποτίμηση του,δίνει ανάσα ανταγωνιστικότητας από τα άλλα νομίσματα,αλλά και εξάρτηση τους από αυτό.Τα άλλα νομίσματα προσπαθούν να αποθεματοποιήσουν πια σε άλλες αξίες ,για να κρατήσουν την αξία των συναλλαγματικών τους αποθεμάτων και επειδή το «πιστεύω» περνάει κρίση,το κύριο εμπόρευμα που αντιπροσωπεύει την πραγματική αξία είναι ο χρυσός,μέχρι να ξανά ρυθμιστεί το «πιστεύω»,αν θα καταφέρει να ρυθμιστεί.

Επειδή πάντα φωνάζω για το πρώτο κόστος του κεφαλαίου,το εργατικό κόστος,στο στάδιο που φανερά βρισκόμαστε αυτή την περίοδο,είναι με απλά λόγια,το εσύ έχεις δουλειά,εγώ δεν έχω και στα κράτη αντικρίζεται με τα πλεονασματικά και ελλειμματικά κράτη.

Τα παλιά γνωστά νομίσματα είναι πια ελλειμματικά και τα νέα στηρίζονται στο σκυφτό-φτηνό εργατικό κόστος με αντιστάθμισμα στο κόστος της ενέργειας.Το ευρώ στην πλειοψηφία του είναι ελλειμματικό,αλλά είναι μια αξία που συμφωνήθηκε ότι μέρος των συναλλαγματικών αποθεμάτων θα τοποθετηθεί σε αυτό και έτσι να αντικρίζεται η προοπτική της ένωσης όλων των Ευρωπαϊκών κρατών,μιας νέας ενιαίας αγοράς,που ακόμη δεν έχει γίνει ενιαία,αν γίνει…η  ιστορία θα το δείξει…μίλα μου για μέλλον…

Ο χρυσός πριν το διαζύγιο του με το $,είχε καθορισμένη τιμή και τον Αύγουστο του 1971 έκανε 35,4/ουγκιά και το 1980 έπιασε τα 850$,και η άνοδος της τιμής είναι 24 φορές τα Λ7.

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=170084

Το σίγουρο από το διαζύγιο,είναι ότι αποτελεί ασφαλές καταφύγιο σε περιόδους αναταραχών και ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσεων και η διαφορά που θα βάλω στις κρίσεις,είναι αν αυτές είναι συστημικές, όπως υποστηρίζουμε από το 2007 ότι έχουμε συστημική κρίση.

Τον γυμνό βασιλιά,μπορεί ένας αντίπαλος να τον αμφισβητήσει,τον χρυσό μέχρι σήμερα δεν μπόρεσε κανείς,εκτός και αν ήταν κάλπικος.Έτσι η τιμή του είναι οδηγός για να αποτιμήσεις,ένα άλλο προϊόν.

Να το φας,δεν μπορείς,να το κάνεις κουτάλια δεν φτάνει για τα 6δις ανθρώπους,αλλά φτάνει την ανθρώπινη βλακεία,αφού οι λιγοστοί εξυπνάκηδες στήνουν ανάλογο παιχνίδι «τουλίπας»,και το παιχνίδι θα φτάσει μέχρι τον τάφο του παππού για να πάρουν από τον σκελετό το χρυσό δόντι.

Σαν ασφαλές καταφύγιο ο χρυσός προσελκύει φοβητσιάρηδες επενδυτές,που συσσωρεύουν το νεκρό κεφάλαιο,το οποίο προσδοκούν να το ανταλλάξουν με τις αξίες της ζωής μας,όταν αυτές αποτιμηθούν στα χαρακώματα.

Το ιστορικό διάγραμμα του χρυσού μας δείχνει το παρελθόν του μέχρι σήμερα,και έτσι το ευρώ έχει παρελθόν τις τιμές των νομισμάτων που συμμετέχουν σε αυτό.Πρώτη πράξη για την δημιουργία του ευρωπαϊκού νομισματικού  συστήματος έγινε το 1979,αυτό δημιούργησε τον ευρωπαϊκό μηχανισμό συναλλαγματικών ισοτιμιών και έπειτα δημιουργήθηκε η ευρωπαϊκή νομισματική μονάδα και εν τέλει δεν γεννήθηκε από παρθενογένεση,οπότε ένα εικονικό διάγραμμα προσαρμοσμένο θα μπορούσε να αποτελέσει στοιχείο για ανάλυση.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: