Easy Access

Ο msdos@otenet.gr…από καρδιάς …..σκέψεις,απόψεις….με κιθάρα και μπουζούκι…

Posted by macrobearist στο Ιουλίου 1, 2012

….συνέχεια,της ανταλλαγής των απόψεων μας,από την συζήτηση μας……

Ο κομμουνισμός είναι μια ακόμα θεωρία για όσους δεν πιστεύουν στην δήθεν αντίθετη θεωρία του καπιταλισμού. Είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος δηλαδή του συστήματος που μας ελέγχει. Εφεύρεση του διαίρει και βασίλευε. Είναι κάτι όπως ο δικομματισμός, η μπάλα, οι πολλές θρησκείες και τα πολλά είδη πολιτευμάτων για να έχουμε τη δυνατότητα επιλογής και να μας κρατάνε απασχολημένους. Οι κομμουνιστές είναι χειρότεροι από τους καπιταλιστές γιατί ανήκουν σε πολλά είδη και αποχρώσεις και γενικά δεν έχουν ξεκάθαρες απόψεις. Οι καπιταλιστές δεν κρύβουν τους σκοπούς τους και είναι πιο σταθεροί στις απόψεις τους.
    Ένα καλό παράδειγμα είναι η σύγκριση του linux με τα Windows. Το linux είναι πολύ κομμουνιστικό γιαυτό και δεν έπιασε στην αγορά. Βγαίνει σε 500 εκδόσεις από 100 εταιρίες και δεν έχει ένα standard χειρισμό. Για drivers άστα να πάνε. Πάσχει από πολυδιάσπαση όπως οι δικοί μας κομμουνιστές. Τα Windows τα βγάζει μια εταιρία και έχουν σχετικά λίγες εκδόσεις με standard χειρισμό. Βέβαια το κάθε σύστημα είναι για διαφορετική χρήση. Ίσως το ίδιο να ισχύει και για τον καπιταλισμό και τον κομμουνισμό. Ο καθένας λειτουργεί καλύτερα σε διαφορετικές καταστάσεις. Ο καπιταλισμός θέλει τα μέσα παραγωγής να τα έχει το κεφάλαιο ενώ ο κομμουνισμός λέει να τα πάρει ο εργάτης. Τα μέσα παραγωγής θα πρέπει να τα έχει αυτός που μπορεί να τα αξιοποιήσει καλύτερα. Δεν νομίζω ότι όλοι οι εργάτες κάνουν για αφεντικά και για ιδιοκτήτες των μέσων παραγωγής. Ακόμα και αν τα αποκτήσουν, δεν θα τα βρούνε μεταξύ τους και τα μέσα θα καταλήξουν στους λίγους που ξέρουν να τα χρησιμοποιήσουν. Θα πάμε δηλαδή σε έναν κομμουνιστικό καπιταλισμό, μια μικρογραφία του αρχικού. Λένε ότι η εναλλαγή διατηρεί την ισορροπία. Αρκεί να υπάρχει το μέτρο.
    Η αναρχία εκτός από το να τα σπάω όλα τι άλλο πιστεύει; Είναι πολύ εύκολο να απορρίψεις την κάθε εξουσία θεωρητικά. Αλλά θα πρέπει με κάτι να την αντικαταστήσεις. Διαφορετικά καλύπτεις το κενό σου με ουσίες και άλλες εξαρτήσεις. Και επειδή και οι ουσίες είναι εξουσίες τελικά γυρνάνε σ’ αυτά που απέρριψαν. Εγώ λέω ότι ο άνθρωπος είναι ανίκανος και να εξουσιάσει και να εξουσιαστεί αν δεν το θέλει πραγματικά. Χρειαζόμαστε τα σωστά αφεντικά και όχι το σωστό σύστημα εξουσίας το οποίο μάλλον δεν υπάρχει ή δεν έχει εφευρεθεί ακόμα. Ο καπιταλισμός μας έκανε και κομμουνιστές γιατί τώρα οι περισσότεροι μπορούν να έχουν περισσότερα πράγματα. Δεν είμαστε κάτοχοι των μέσων και σαν εργαζόμενοι κάνουμε άλλη δουλειά ο καθένας. Όμως το τελικό προϊόν το μοιράζονται θεωρητικά όλοι.
    Το σύστημα δεν θέλει να αποφύγει την καταστροφή. Γιαυτό έφτιαξε τα κλεφτά χωρίς αντίκρυσμα. Σωστό το πέρι ανθρώπινου ζώου πρώτα και μετά ανθρώπου. Αλλά το ζώο, έστω και το ανθρώπινο, χρειάζεται λίγα και βασικά. Και αυτά τα λίγα το σύστημα δεν τα παρέχει σε όλους. Πρέπει όλα τα βασικά να είναι δωρεάν. Όποιος θέλει περισσότερα ας δουλέψει. Είμαστε και 7 δις. Δεν μπορούν και δεν χρειάζεται να δουλεύουν όλοι για να έχουμε τα βασικά. Ας βάλουν το μηχάνημα να δουλεύει και να παράγει τα βασικά. Έτσι θα υπάρχει χρόνος για φιλοσοφία, διάβασμα, συζητήσεις, μπουζούκια κιθάρες κτλ. Δεν έχω ζώο σπίτι αλλά έχω πολλά στο δρόμο μαζί με τους άλλους. Για τα ζώα ισχύει η κοινοκτημοσύνη μέχρι να τα πατήσει κανένα τουτού. Μετά ανήκουν στον πλησιέστερο ιδιωτικό κάδο.
Δες ένα βίντεο που ανέβασα χθες με ηλεκτρική. Είναι μια ώρα γρατσουνιές. Τα σκονάκια με τις νότες αργότερα τα έβγαλα γιατί είδα ότι δε βοηθάνε.
    Το συνολικό κέρδος δεν μπορεί να είναι μηδέν αφού βγαίνει από απλήρωτη εργασία. Το κέρδος πάντα αυξάνεται αφού η απλήρωτη εργασία αυξάνεται. Υπάρχει μια μείωση με την κρίση αλλά για μας όχι για το κεφάλαιο. Το κέρδος θα ήταν μηδέν αν το συνολικό κέρδος όλων ήταν ίσο με τη συνολική χασούρα όλων. Αυτό το σύστημα το ονομάζω ισορροπισμό σε αντίθεση με τον ανισοροπισμό που έχουμε τώρα. Υποτίθεται ότι τον ανισοροπισμό τον μετατρέπεις σε ισορροπισμό με δυο τρόπους. Είτε αυξάνεις το ένα άκρο είτε μειώνεις το άλλο. Το ένα άκρο είναι το κεφάλαιο που το αυξάνεις με περισσότερη εκμετάλλευση των εργαζομένων και το άλλο αυτοί που το παράγουν τους οποίους τους μειώνεις με ανεργία, κρίση πολέμους κτλ.
    Υπάρχει και η άποψη ότι οι πόλεμοι είναι ενεργειακοί επειδή τελειώνει το φτηνό πετρέλαιο και δεν γίνονται λόγω δημιουργικής καταστροφής. Οι εναλλακτικές δεν έχουν μεγάλη απόδοση. Τι να τα κάνω τα φωτοβολταϊκά όταν δεν μπορώ να τροφοδοτήσω με αυτά τις βαριές συσκευές κουζίνα ψυγείο πλυντήριο. Θες και ένα στρέμμα να τα εγκαταστήσεις και μπορεί να στα κλέψουνε οι γύφτοι. Η ΔΕΗ δεν μπορεί να αγοράσει ρεύμα από εμάς στις ίδιες τιμές με τις οποίες μας το πουλάει. Η ιδιωτική παραγωγή ρεύματος μας στοιχίζει περισσότερο απ’ όσο στοιχίζει η μαζική παραγωγή της ΔΕΗ και θα μπει μέσα. Τα αιολικά πάρκα καταστρέφουν την αισθητική του τοπίου. Λένε ότι ο Tesla είχε λύσει το θέμα του τσάμπα ρεύματος αλλά τον φάγανε. Από τις σημειώσεις του λείπουν οι πιο σημαντικές εφευρέσεις. Τις υπόλοιπες τις έχω κατεβάσει να υπάρχουν.
Ο αέρας παράγει αέρα αλλά και πάλι χρειάζεται δουλειά έστω και αεριτζίδικη. Τα δάνεια δεν καταλαβαίνω τι παράγουν εκτός από χρέη και σκλαβιά προς το σύστημα. Ότι αγοράστηκε με δανεικά δεν μας ανήκει μέχρι εξοφλήσεως των δανεικών. Αλλά τα δάνεια δεν μπορούν να εξοφληθούν ποτέ οπότε τίποτα δεν μας ανήκει πραγματικά. Το να ποντάρεις στην καταστροφή του άλλου τι νόημα έχει; Αφού αν καταστραφεί δεν θα μπορεί να σε πληρώσει. Αν δεν καταστραφεί γιατί να σε πληρώσει;
    Τελικά ζούμε σε έναν ψεύτικο κόσμο όπου δεν υπάρχουν λεφτά, χρέη, τόκοι, δάνεια παραγωγή και αγαθά. Καλά τα λέει η εκκλησία και αρκετοί επιστήμονες φυσικοί. Κάπου διάβασα ότι το σύμπαν που ζούμε είναι μια προβολή του πραγματικού σύμπαντος στις τρεις διαστάσεις που μπορούμε να αντιληφθούμε. Ο χρόνος είναι μια ιδιότητα του ανύπαρκτου σύμπαντος. Όλα όσα ζούμε έχουν ήδη συμβεί και ανήκουν στο παρελθόν. Όταν τα αντιληφθούμε γίνονται παρόν. Το μέλλον αποτελείται από τα γεγονότα τα οποία δεν έχουμε αντιληφθεί ακόμα. Η διάσταση στη φυσική λέγεται και βαθμός ελευθερίας και στο πραγματικό σύμπαν υπάρχουν άπειρες διαστάσεις επειδή υπάρχει και άπειρη ελευθερία. Εμείς εδώ βολευόμαστε με τις τρεις.
Δες ένα βίντεο που ανέβασα χθες με ηλεκτρική. Είναι μια ώρα γρατσουνιές. Τα σκονάκια με τις νότες αργότερα τα έβγαλα γιατί είδα ότι δε βοηθάνε.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: