Easy Access

ΣΧΕΤΙΚΑ

…Την macro-bear αν θέλεις να διαβείς,
ποτέ μην παίξεις» buy»…

…Και τότε θα με θυμηθείς,
σορτάροντας και πάλι…

…Τον πάτο , πες τον κορυφή,
την κορυφή, πες την πάτο…

…Και αγόρασε συμβόλαιο της πώλησης,
και πούλα από πάνω…

…Έτσι να προχωράς να σκέπτεσαι,
και θά’δεις και άλλους πάτους,
της macro-bear τα καλά,
είναι για τους χορτάτους…

http://www.imerisia.gr/summary.asp?catid=4737&subid=2&pubid=326879

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕΝΑΡΙΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΑΣΥΝΕΧΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ 5 ΧΡΟΝΩΝ

 

ΦΑΣΗ 1η :

ü  Τη MacroBear αν θέλεις να διαβείς

ποτέ μην παίξεις «Buy»

και τότε θα με θυμηθείς,

σορτάροντας και πάλι

ü  τον πάτο πες τον κορυφή,

την κορυφή πες την πάτο

και αγόρασε συμβόλαιο της πώλησης

και πούλα από πάνω

Έτσι να προχωράς να σκέπτεσαι

και θα δεις και άλλους πάτους

της MacroBear τα καλά

είναι για τους χορτάτους

Το Στιχάκι αυτό γράφτηκε στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2001 όταν ο Γκρήσπαν ανακοίνωσε τις πρώτες ενδείξεις αποπληθωρισμού στο Αμέρηκα

Συνεχεία σεναρίου:

Είχα γράψει το 2001, αφού έγινε το χτύπημα Laden, (και τα έστελνα σε SMS στο κινητό σας, σας υπενθυμίζω…)  το εξής…:

ΠΡΩΤΗ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ MACROBEAR ΣΥΝΘΗΚΗΣ

Με όπλα το φτηνό δολάριο, τα φτηνά επιτόκια (τζάμπα χρήμα) και το ακριβό πετρέλαιο(πληθωρισμός),  (υπόψη, στο Japan που το 1990 μπήκε στο μακρουφεσιακό κύκλο) είχαμε άνοδο του ΓΕΝ, πτώση επιτοκίων, κορυφή ακίνητων, μετοχών και πτωτικό πετρέλαιο (το πετρέλαιο είχε πάει το ’91 με Sadam στα 40$ και μετά ήταν καθοδικό και από 39.000, το ’89, ο κυρ’Nikkei κατέβηκε το 2003 στις 7.000.).

Πάμε τώρα πίσω στην ιστορία με τη μηχανή του χρόνου…

Το 1929 στο Αμέρηκα έγινε ΚΡΑΧ και από 400 μονάδες περίπου ο DOW κατέβηκε στις 50 το 1932 (Ωχ… Ο κώλος μου…)  και το ΚΡΑΧ πέρασε στην πραγματική οικονομία…

Δηλαδή:

  • Πέσανε οι τζίροι
  • Τα κέρδη χάθηκαν
  • Οι ντουλίες το ίδιο

Και ήρθε η μεγάλη ύφεση που έφερε τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο…

Επίσης το 1929 στην κορυφή είχαμε άνοδο % ενώ τώρα πτώση.

Και όλη αυτή την συνθήκη την λένε αποπληθωρισμό.

…Αφού No Money – No αγορά προϊόντων, και τα προϊόντα κάθονται στο σεντούκι… Και η παραγωγή σταματάει.

Πτώση εισοδήματος και πτώση τιμών εμπορευμάτων και αγαθών, και τρως κλωτσιά

έξω από το μαγαζί και κάθεσαι στη σειρά για συσσίτιο και μετά πάρε και κάνα δίκαννο καπάκι και τρέχα στα χαρακώματα γιατί κιντυνεύει το «ΠΑΤΡΙΣ».

Και το ΤΡΟΜΟ-τρις ξεκινάει το Trip για τον άλλο κόσμο, την κατοχή κ.λ.π. (Τελικά η Ελλάδα το ’40 σε ποιο νούμερο ήταν στο μπαμ-μπουμ; Έχει κανείς κάνα διαγραμματάκι; Ο εμφύλιος έγινε στην κορυφή ή στον πάτο; Είχε σπάσει τον Κ.Μ.Ο. 200;) (και εσύ, λαέ βασανισμένε…… που ψηφίζεις δεξιά και αριστερά)

…Στην Ιαπωνία το ΚΡΑΧ του ’90 έγινε ήπια σιγκά-σιγκά μην πονέσει πολύ… Αλλά και λόγω τεχνολογίας και άλλων δεδομένων ίσως, το παράδειγμα της χώρας αυτής μας δείχνει ότι πρέπει να προσθέτουμε τα καινούρια δεδομένα και να τα προσαρμόζουμε στη συνέχεια των παλιών δεδομένων και έτσι να βγάζουμε τα καινούρια νούμερα.

…Κάτι παρόμοιο έγινε και στον Α΄ Παγκόσμιο πόλεμο, αλλά τότε οι άνθρωποι  π.χ. Ελλάδα… πηγαίνανε με το γαϊδούρι… Τώρα πάνε με αυτοκίνητα που η πρώτη δόση ξεκινάει το 2008…

 

Χρηματιστηριακός και οικονομικός πόλεμος λοιπόν…

Συμπέρασμα:

Τα παγκόσμια ΚΡΑΧ φέρνουν μακροχρόνιες υφέσεις (MacroBear) και πόλεμο… (Μπαμ-μπουμ)

…Λέω λοιπόν, τώρα να προσθέσουμε τα καινούρια δεδομένα σε αυτήν την ύφεση Π.χ. ….

  • Μαθηματικά…
  • Τεχνολογίες…
  • Δορυφόρους…
  • Ιντερνετ…
  • Κβαντική Θεωρία…
  • New Style Διακυβέρνησης και γενικώς, New Age Theories…

(Πετάξτε τον παππού στα σκουπίδια…)

Επίσης, New Style ΚΡΑΧ στιλ Αργεντινής, και προσθέτω αυτό που έγινε σε ανεπτυγμένη χώρα (την Γαλλία, τελευταία,2005).

Μπορεί να γίνει BIG πόλεμος…; (ΡΩΤΑΩ…; Και να γεμίσουμε μανιτάρια στο πλανητάκο; Να τη βρούμε όλοι μαζί…)

Π.χ. … αν τους πάμε πολύ κάτω μήπως οι δούλοι μας δαγκώσουν…;

(βλέπε Γαλλική Επανάσταση…) και πάει το κεφαλάκι του Βασιλιά, και Βασιλιάς…

έγινε Βασίλης… και τώρα Μπίλ. Ρε Μπίλ χρόνια πολλά για την γιορτή σου…

Πωτποτμπίλ, επανήλθα, χαιρετίσματα στο Κολοκοτρωνίτσι… (και στον σκηνοθέτη τον Κανελάκη που εξελίχτηκε και έγινε προϊστορικός που τα ξέρει όλα…. Μήπως βρήκε τπτ αρχεία της Λυών; Βρε… τελικά, το Χίστορι, γράφετε από πριν;)

…Τα πράγματα από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο Εξελίχτηκαν και είχαμε.

Εισαγωγή καινούριων προγραμμάτων στον πλανήτη με καθηγητές τους:

Donkey Boy και από την άλλη μεριά (αντίπαλους) τους Βόιδο Boy…

Δηλ. τους Red Boy.

Με δύο αντίπαλους πόλους είχαμε ισορροπία. Αν αυτό το κάνουμε οικονομικό παράδειγμα, έχουμε π.χ.: Coca Cola από την μια, Pepsi από την άλλη… Και άντε εσύ να πουλήσεις δικό σου προϊόν.

…Η εξέλιξη των καινούριων προγραμμάτων έφερε την Bull Market από το 1950 ως το 1963, και ξεκινάει μία πλευρική ύφεση που βάστηξε 20 χρόνια.

Δώσε πόλεμο εδώ μικρό, (Βιετνάμ) και βγάλε χρυσό από το ντολάρ,1971… (γυμνός ο βασιλιάς)

Και πάρε πετρέλαιο στα 80 αλλά δεν πήγαμε για κυνήγι του οχτρού ξανά, μόνο κανένα κυπριακό και τέτοια…

(Οπότε δεν είπαμε ωχ ο κώλος μου… αλλά  η Κύπρος ζει… σαν να ήταν πεθαμένη και έγινε ανάσταση)

…Μέχρι τον Α΄ Πόλεμο πήραμε κάτι χωραφάκια, μετά χάσαμε κάτι χωραφάκια… (μικρασιατική καταστροφή…)

Στον Β΄ Πόλεμο, πήραμε τα νησιά, το ’70 χάσαμε τα δικαιώματα στο χωράφι Κύπρος…. Τώρα χάσαμε το χωράφι Balkans, αλλά δεν μας πήραν τίποτα παρά μας αφήσανε τα υπάρχοντα και κάτι δικαιώματα στο εν λόγο χωράφι… όπου τώρα

το δικό μας χωράφι μας εξαγοράστηκε και δεν ξέρω αν πιάσαμε καλή τιμή…

Επανέρχομαι στο θέμα μας, και λέω, το 2001 το εξής στιχάκι…:

ΠΡΩΤΗ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ MACROBEAR ΣΥΝΘΗΚΗΣ

Με όπλα το φτηνό ντολάρ (υποτίμηση), τα φτηνά επιτόκια (τζάμπα χρήμα), και το ακριβό λαδάκι… (πληθωρισμός)

…Πάρε και ένα εσωτερικό Μπαμ… (Τα δυο ψιλά αδερφάκια…) και ένα εξωτερικό Μπουμ… Ιράκ… (No Comments…)

Και έναν οχτρό τρομοκράτη από τον σοφό τρομολάγνο και βρούπ… οι πολεμικές δουλείες… φεύγεις από την φάμπρικα που φτιάχνει του-του… και πας στην φάμπρικα που μυρίζει μπαρούτι… και μπαμ και μπουμ… τροφή στολές… και τα συναφή υποστηριχτικά…

Αλλά μας λένε τα παιδία που το παίζουν καλοί, που θα βρούμε τα Λ7 για μπαμ και μπουμ…;

Και ο Μέγας λέει θα τα πληρώσει ο πλανήτης, και ξεκινάει το νταλαβέρι…

πάρε τώρα… φέρε τώρα… δούλεψε εσύ… πούλα εσύ…

Ααα… εσύ τώρα μη ζητάς γιατί… οι Αλβανοί, οι Κινέζοι κ.λ.π… (Πάλι ο οχτρός…; Αμάν!!) αυτό είναι το 40% του Α.Ε.Π. της Αμέρηκα. Αφού πήρε μπροστά το 40%, (Γεια σου Νικολάκη με τα ωραία σου αλλά να αδυνατίσεις λιγουλάκι ακόμη. Ο Νικολάκης όποτε ανεβαίνει το μαγαζί κάνει δίαιτα. Βρε Νικολάκη πάλι ανάποδα εσύ; την δίαιτα την κάνουν όταν κατεβαίνει το μαγαζί…) σιγά-σιγά παίρνουν και οι άλλοι τομείς της οικονομίας μπροστά και πάμε τώρα  στο εξωτερικό νταλαβέρι, πάρε Λ7, δώσε τσάμπα πράμα… (Κίνα) ανέβα εσύ, κατέβα εσύ… λίγο πάνω, λίγο κάτω… αρρώστησε ο ασθενής…; Δώσ’ του φάρμακο (φτηνό-ακριβό %)

πέσανε οι τιμές…; Ακρίβυνε το λαδάκι (Oil)…, κουραστήκαμε…; Κάνε διάλειμμα… (STOP %)

δηλ. συνεργασία-ρυθμίσεις –ισορροπία.

…Οπότε με βάση την αρχή των ρυθμίσεων και των συνεργασιών που μας λένε ότι προσπαθούν να κάνουν για να σώσουν την οικονομία από την ύφεση και την

Macro Bear συνθήκη, βλέπουμε ποιο αποτελεσματικές κινήσεις από την μεριά της Κίνας. Π.χ. ανατίμηση του νομίσματος της και δημιουργία σύγχρονων εργαλείων χρηματαγοράς, ώστε και αυτή η χώρα να έχει περισσότερο έλεγχο στην οικονομία της και γιατί ηUSA ,δεν έχει καταφέρει να μείωση τα χρέη της… τον υπερδανεισμό σε όλους τους τομείς, αφού είναι η μοναδική χώρα που κάνει υπερκατανάλωση και τραβάει όλο το βάρος της ανάπτυξης… γι’ αυτό χρειάζεται κάτω το $ ώστε να είναι ανταγωνιστική…

…Προσθέτω λοιπόν τώρα το άνοιγμα των αγορών Κίνας-Ινδίας και λοιπής Ασίας και ανατολικών χωρών πρώην σοσιαλιστικών.

Λέω λοιπών, αφού η Κίνα καταφέρει να ελέγξει και να σταθεροποιήσει την οικονομία της, τότε ίσως θα μπορεί να συνεχίσει η υποτίμηση του $, γιατί το Κινέζικο επωφελείται λόγο της σύνδεσης του με το $  από την υποτίμηση του, αλλιώς θα έχουμε σύγκρουση οικονομική και μεγαλύτερο ανταγωνισμό και σε αλλά επίπεδα.

Επίσης το γύρισμα του $ έγινε λόγο της ανόδου των επιτοκίων που σταθεροποίησε τους δανειστές της Αμερικής, ώστε να μην σταματήσουν να χρηματοδοτούν τα δίδυμα ελλείμματα της… δηλ. παιδία πάρτε κάτι παραπάνω και κάντε μας παρέα… (Βάσταμε να σε βαστώ για να πέσουμε και οι δυο..;)

…Και κάτι άλλο το φτηνό % (τσάμπα χρήμα) δημιουργεί ζήτηση ακινήτων (φούσκα; ίσως…) όπου οι υπεραξίες των ακινήτων, λόγο ανόδου των τιμών στηρίζουν τον δανεισμό των χαρτοφυλακίων. Με τη ρύθμιση των % προσπαθούν να κοντρολάρουν τα ακίνητα μην έρθουν με το σεισμό (ΚΡΑΧ) σαν κομήτης και πάει ο πλανήτης, και από την άλλη το γενικό σήκωμα των κινητών Αξιών σε κάποια φάση θα γείρει την παλάντζα προς τον νικητή της ανάπτυξης ή της ύφεσης.

…Αντίστοιχα το άλλο εργαλείο αντιμετώπισης της MacroBear, το πετρέλαιο χρησιμοποιήθηκε και χρησιμοποιείτε με την άνοδο και την πτώση της τιμής του και έτσι περνάει με την άνοδο της τιμής πληθωρισμός στο σύστημα, αντίδοτο στον αποπληθωρισμό, γιατί με τέτοιο δείκτη παραγωγικότητας που μας παρουσιάζεται, άντε να κάνει πληθωρισμό. Αφού η καινούρια τεχνολογία βοηθάει να βγαίνουν προϊόντα γρήγορα και φτηνά και οι τιμές πέφτουν συνέχεια και τα μεροκάματα δεν μπορούν να ανέβουν. Παιδάκια μου, όσο και αν ζητάει η Κίνα και οι άλλοι ζουλού πετρέλαιο, η τιμή δεν πάει στα 300$. Άμα θέλουν τα αφεντικά του πλανήτη θα μείνει μεταξύ 50 και 100 να φτιάξει και λιγάκι πληθωρισμό, και ανάλογα με τις προβλέψεις για τα κοιτάσματα την καινούρια τεχνολογία ενέργειας που θα εφεύρουν. (Η βιομηχανική εποχή συνδέεται με το πετρέλαιο, και αυτή και αυτό και τα παράγωγα της (αστική δημοκρατία, σοσιαλισμός, φασισμός, ασύστολη κατανάλωση, κράτος – έθνος, θρησκοληψία κ.λ.π.) θα γραφτούν στην Black List της ιστορίας. Ήταν δυστυχώς για τον πλανήτη ένα μεταβατικό στάδιο. Η ζημία έγινε βλέπετε, τώρα θα την περιορίσουν οι γυαλάκιδες – επιστήμονες)

…Ά ρε Γκρησπανάκο πόσο γατούλης αποδείχτηκες… έχεις στο Laptop όλα τα στοιχεία του πλανήτη On-Line, να βάλουμε και το Echelon kapaki (καλή σύνταξη μάγκα μου, μας έσωσες).

Παλιά δε γινόταν αυτό, και έτσι η μια κρίση έπαιρνε την άλλη μπάλα και είχαμε μπιλιάρδο και στο τέλος τρύπα ο ποπός μας…

Και ωχ, στα χαρακώματα…

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΠΑΤΡΙΣ!!!! και όχι τα Λ7 τους που τώρα το 2000 τουλάχιστο τα πήρανε αναίμακτα και εμείς τα δώσαμε με τον ιδρώτα μας και δε μας στέλνουνε στα χαρακώματα.

…Στους πολέμους παιντιά μου όταν καταχτηθεί μια χώρα το πλώτο πλάγμα που τσιμπάνε οι καταχτητές είναι οι γυναίκες. Μετά το ΄90 όλες οι ωραίες Ρωσίδες, Βουλγάρες, Ρουμάνες και λοιπές βρεθήκανε στα μπαράκια και κρεβατάκια και σπιτάκια με φωτάκια των δυτικών Χριστιανών και των Μουσουλμάνων…

Και έτσι ο κάθε μαλάκας είδε νιμου στο λομπου του αναίμακτα, χωρίς βία, ούτε μπαμ και μπουμ… και ο νταβατζής έγινε μάνατζερ… και ο καινούριος μάνατζερ στα παίρνει με το γάντι… καλά, αυτό είναι λίγο, το άλλο που όλα τα μυαλά των χωρών αυτών αγοραστήκανε από το West lifestyle, και σκέψου οι Cowboys τι συνδυασμό μυαλών κάνουνε και τι θα βγει στο μέλλον, αφού όλος ο πλανήτης γίνετε On-Line για ζώντες και νεκρούς…

 

Ρε… μήπως νομίζεται ότι είστε ζωντανοί…;

…Λοιπόν πρόσφατα ο πληθωρισμός στο USA δεν βγήκε πάνω και ξανά ανεβάζουν το Oil για να σταθεροποιήσουνε τον πληθωρισμό… (12 / 05)

Δεν τον θέλουμε πολύ πάνω… ούτε πολύ κάτω… όχι γρήγορα πράγματα, σιγά-σιγά και να είμαστε καλά… όσα ξέρει ο Γκρησπανάκος δεν τα ξέρει όλος ο κόσμος…

Ρε Κινεζάκια… θα συνεργαστείτε ή θα φάτε κανένα μανιτάρι στο κεφάλι…; Ή γουστάρετε κάνα laser από το Hyper Space…; Ωχ, οι Εξωγήινοι…

Άντε καλό διαστημικό ταξίδι παιδιά… εγώ λέω να ξανά πάω κανά Άγιο Όρος πρώτα…

Ρε καταργήθηκε το 8ωρο…; Δεν καταργούνε πρώτα την ΔΕΗ, των ΟΤΕ, την Εφορία; Που άρχισαν από το 8ωρο…; Θέλει κανείς κάνα δούλο οικιακό; (Ρομποτάκι…) με 12.000$ να σου κάνει και καφέ; Ρομπότ λοιπόν και όποιος μιλάει για 8ωρο και ότι οι Αλβανοί του πήραν τη δουλεία, τώρα που θα απολύουν και τους Αλβανούς και θα προσλαμβάνουν ρομπότ να δούμε τι θα κάνουμε…

ΦΑΣΗ 2η :

Αν όμως δεν είναι αυτό το ποιο πάνω σενάριο, τότε η πτώση του $ έγινε για να δημιουργηθεί η συνθήκη της υποτίμησης του νομίσματος αυτού και έτσι τα προϊόντα της Αμέρηκα να είναι ποιο φτηνά και ποιο ανταγωνιστικά,  και αφού είναι πιο ποιοτικά, αυτό σημαίνει πωλήσεις και τζίρους, όπερ και κέρδη…

…Και με τον πόλεμο το 40% του ΑΕΠ ξανά πήρε μπρος, η οικονομία και πάει για ανάπτυξη, και τραβάει όλον τον πλανήτη σε μια ανάπτυξη συνεργασίας, γι’ αυτό η παγκοσμιοποίηση επιβάλει σαν κανόνα την καταναλωτική ιδέα, την κοινοβουλευτική δημοκρατία δυτικού τύπου (δημοκρατία μαζικής κατανάλωσης) (που είναι και πιο ελεγχόμενη από τους εκάστοτε δικτάτορες τύπου Sadam που πάνω στη δύναμη –τρέλα τους γίνονται επικίνδυνοι για τα αφεντικά τους, και διότι η επιστήμη και η τεχνολογία έφτασαν σε τέτοια μεγάλη ανάπτυξη που θα δούμε μεγάλες αλλαγές στην ιστορία του πλανήτη (Τύπου Γαλλικής επανάστασης, που έγινε διότι οι οικονομίες από αγροτικές έγιναν βιομηχανικές, και τώρα από βιομηχανικές σε τι;)

Και τώρα η καινούρια τεχνολογία θα τις κάνει κοινωνίες γνώσης, πληροφορικής, αυτοματισμού, οικολογικής ιδέας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων νέου τύπου, επιβαλλόμενης ανάπτυξης, εφαρμογής της ρομποτικής (Το Αέναο φτηνό κόστος της Κίνας μόνο με τη ρομποτική κατά την άποψη μου αντιμετωπίζεται, και αν αυτό το δείτε να το αποκαλύπτει άλλος, εκτός από εμένα να μου τα χράτς χρουτς…) …αλλά και ποιος θα πάει καβάλα πάνω στον άλλο πλανήτη όταν οι θερμοκρασίες είναι +- 200…

Έξοδος στο διάστημα κ.λ.π. που βλέπουμε στο χαζοκούτι…

Οπότε μεγάλες οι ιστορικές αλλαγές, οι καιροί πονηροί, οι εξουσιαστές θέλουν να τα ελέγχουν όλα και να είναι από πάνω (Κατά την γνώμη μου καλά κάνουν, αφού όπου λαλούν πολλά κοκόρια αργεί να ξημερώσει… και αφού οι περισσότεροι από εμάς δεν είναι ολοκληρωμένοι άνθρωποι και δουλεύουν ακόμη με το ένστικτο)

Φαντάζομαι ότι το μέλλον δεν θα είναι τόσο άσχημο, όπως μας προπαγανδίζουν κάποιοι… αλλά καλύτερο από ότι ήταν το παρελθόν…

 

Πετάξτε ότι μάθατε στο Recycle Bin… και βάλτε καινούρια σκουπίδια στη RAM

Έρχεται καινούρια γνώση, πάρτε τη σάκα και καθίστε στα θρανία, ότι ηλικία και να έχετε, μπείτε στη διαδικασία της ανάδρομης, ανακεφαλαίωσης (Ατομικά παθήματα – μαθήματα, οικογενειακά, ιατρικά, γενικές επιστήμες, θρησκευτικών και πολιτικών πεποιθήσεων, τον νόμο της βαρύτητας και ελάτε να μάθουμε τον νόμο της αντιβαρύτητας που θα μας βγάλουν σε λίγο, ελάτε να πετάξουμε ελεύθεροι ίσως σε έναν κόσμο γνωστό και όχι άγνωστο, όπως ίσως σε φοβίζει κύριε Νεάντερνταλ το καινούριο, γιατί σου είναι γνωστό και σου το δείχνουν στο χαζοκούτι και στη βιομηχανία των προβλέψεων και προβολής και επιβολής του μέλλοντος, το Hollywood – Bolywood ). Όλοι ραντεβού στο Σινεμά λοιπόν… (γεννήθηκες στη γηραιά και γέρος πάς να γίνεις – ότι νεωτεριστικό το βλέπεις και το φτύνεις…)

Γιατί σας ακούω όλους αρνητικούς και όλο κάνετε αχ και ουχ; Αν δε θέλετε, κατεβείτε από τον πλανήτη, και αφήστε τους μόνους… και μην αγοράζετε τα του-του που σας πουλάνε, και τα Design και τις μόδες, ακόμη και τις τσόντες και τα ΠΡΟΠΑ…

Τραβάμε και ας κλαίω το παίζετε…

Άντε βγάλτε το προσωπείο του μαλακοπούστη και καλά ότι δεν θέλετε και φρου φρου και αρώματα, αφού σαν τα ζώα πάτε κάθε 4 χρόνια και ψηφίζετε… αφήστε αυτούς που διοικούν, να κάνουν τη δουλεία τους τέλος πάντων… και ή ακολουθήστε τους, ή αδρανήστε, άντε κάντε στην άκρη και μην εμποδίζετε…

Μη μου του κύκλους τάρατε…

Αι χάσου…

Put the Kot down…

Σταματήστε να γλείφετε, βρέθηκε κόλα για τα γραμματόσημα…

Οι Έλληνες όταν κοιτάνε στον καθρέπτη βλέπουν πάντα τον ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟ… τον καραγκιόζη δεν τον βλέπει κανείς τους… (έτσι δεν είναι Dion;)

Και καλά 50αρια ομόλογα…  ρε κάνα 50ετες πρόγραμμα, κουράστηκα να βλέπω μέχρι την μύτη μου… (Γεια σου Διονύση που είσαι στας Αγγλίας, και έφερες τα καινούρια μαντάτα από το California πριν τις 17/03/2003)

Ο βαγγέλς, μου υπενθύμισε ότι ο Clinton είχε βγάλει 100αρια ομόλογα

Καλή χρονιά, και θα είναι!

The MacroBearist®

Υ.Γ.:

Ε, εσείς από το πάνω πάτωμα, σταματήστε να βάζετε σε ύφεση την οικονομία και να κάνετε συγκέντρωση αγοράς για πάρτη σας, γιατί κάτι άλλαξε στον κύκλο…; Και για μας είναι κάτω και για σας πάνω…; Σταματήστε γιατί θα γίνει της Γαλλίας… Ρε τι σου είναι η ζωή, αυτός που έχει το μαχαίρι έχει και το πεπόνι, ρε μπας και δημιουργώ εγώ την ύφεση…;

Μάλλον…

 

Τι κυρίαρχος λαός που είμαι…

Έχω έναν φίλο Bear που είναι πάντα απαισιόδοξος, γιατί πάντα βαστάει πισινή, γιατί φοβάται τον Θεό, τον νόμο, τον χωροφύλακα, τον δάσκαλο και τον παπά, φοβάται μη τον κερατώσει η γυναίκα του (Άγαμος), μη τον απολύσουνε, μην κάνει σεισμό, πλημμύρα και πνιγεί. Τώρα που μπλέχτηκε με την Σοφοκλέους φοβάται μην χάσει τα Λ7 του, μη τον κλέψουνε, μη τον φάνε οι Τούρκοι, οι Αλβανοί, οι Μαύροι, και οι Κίτρινοι, οι άσπροι, ο Τροχονόμος, και πουλάει τα χαρτιά μην καταστραφεί και είναι συνέχεια Sort και του φταίει πάντα ο άλλος, ο παπάς, ο γείτονας, ο σκύλος, η μαϊμού, ο Κόκκαλης, ο Καραμανλής, ο Παπανδρέου, οι Εβραίοι και οι πετεινοί και ότι μαλακία του γράφουν στις εφημερίδες ή του δείχνουν στο γυαλί ή του λένε στο αφτί. Αυτός παίρνει πάντα τα καταστροφολογικά σενάρια. Ένας άλλος φίλος Μπούλης (Bull), παίρνει τα υπεραισιόδοξα Δηλ., πετάει ο γάιδαρος…;

Πετάει… θα πάει το χαρτί 500€…; Μέσα κ’ αυτός… θα πάει! Βρε, δε πάει να πέφτουν οι πύργοι… Αυτός, αγέρωχος βαστάει τις μετοχές… πριτς… να του πάρουν τα χαρτιά… και δώς’ του μπούρου-μπούρου… σενάρια του πάνω, πάντα θα έρθει ο πρίγκιπας, να σώσει την Χιονάτη, και τα αφεντικά γίνονται ποιο πλούσια. Αν και αριστερός πάντα βοηθάει τους αδυνάτους, έτσι και αυτός, όποιο κατεστραμμένο αφεντικό δει, του αγοράζει το χαρτί και έχει κολλήσει τους τοίχους του σπιτιού του με ταπετσαρία από τις μετοχές τους. Έφτιαξε νέα μόδα. Α!, είναι και οι άλλοι που ξύνουν τα @@ τους…και όταν τους λες «ΡΕ! Ανεβαίνει…!» σου απαντάνε οι πονηρούληδες. «Πόσα βγάζεις εσύ…; Θα πάρεις κάνα του-του…;, θα έχεις κάνει πολλά Λ7» Αυτοί παιδιά… άμα δεν δούνε εσένα καλοφτιαγμένο δεν πείθονται. Τους παρατήρησα από το ΄96… όταν τους έλεγα ότι οι μετοχές θα πάνε πολύ ψηλά, και μέχρι το ΄99 από ότι ξέρουμε… πήγαν πολύ ψηλά… αλλά αυτοί ήρθαν το ΄99…

Ρωτάω… εμένα ακούσανε ή την τηλεόραση…; Και τα ραδιόφωνα και τις εφημερίδες…; Που φωνάζανε… «ΑΝΟΔΟΣ! ΑΝΟΔΟΣ!» και είπε ο υπουργός ότι το «Χα Χα…» θα πάει 7.500 μονάδες…

Πράγματι, είναι σίγουρο ότι ακούσανε τον υπουργό και τα ΜΜΕ, και όχι εμένα, γιατί αν άκουγαν εμένα… θα ερχόντουσαν το ΄96 και όχι το ’99 όπως ήρθανε. Τους βλέπετε πώς τσιμπάνε από τη διαφήμιση στα χαζοκούτια και αγοράζουνε οτιδήποτε σαβούρα τους πουλάνε…

Έτσι… και το προϊόν χρηματιστήριο, τώρα πια είναι ένα καταναλωτικό προϊόν και η προπαγάνδα γίνετε για να επηρεάσει τους πελάτες θετικά ή αρνητικά.

Τους έλεγα το΄99, πουλάτε θα πάει κάτω…! θα καταστραφείτε…! αλλά, αυτοί δεν πουλάγανε και μετά αφού καταστραφήκανε… κατηγορούσανε τους άλλους, και δός του συκοφαντία. Στο 1460, στους ίδιους πήγα και είπα πάμε πάνω… «ΟΧΙ» λέγανε, και κατηγορούσανε τους άλλους που και καλά τους φάγανε τα Λ7, και ότι τα πράγματα είναι άσχημα, και δεν μπορούσανε να καταλάβουνε γιατί θα πάει πάνω, αφού τους έλεγα στη μαυρίλα αγοράζουμε και όχι όταν όλα ασπρίσουνε τότε πουλάμε… προεξοφλητικός μηχανισμός…

Φτάσαμε 3600 και ακόμα δεν ακουμπάνε… θα γίνει κάποτε κορυφή και τότε θα έρθουνε και μετά πάλι θα φταίει ο φούφουτος άλλη μια…

Όσο δεν έρχονται αυτοί που το έχει η μοίρα τους να είναι Αυνάνες μη φοβάστε…

Έχει και άλλο πάνω, μόλις τους δείτε στείλτε E-Mail… βρε, με τέτοιους μπαγλαμάδες προτιμώ να είμαι μόνος και έξω από τη Σοφοκλέους και τώρα έξω από τη Λεωφ. Αθηνών – Κορίνθου, στο αντίσκηνο.

Προχωράτε μπροστάρηδες, αγωνιστές, Κολοκοτρώνηδες ανοίξτε δρόμους. Τώρα την Ελλάδα την ταΐζεται εσείς! πριν από εσάς την τάιζαν οι ναυτικοί! Οι του δημοσίου είναι νταβάδες και εμείς ως τώρα οι πουτάνες… βάλτε τους φυλακή για σωματεμπορία. Εμπρός κόφτε κεφάλια.

Αα, έχω και έναν φίλο αριστερό, είναι και δάσκαλος, αλλά ο μάγκας όσους ασχολούνται με το χρηματιστήριο, τους λέει τζογαδόρους και πρακτόρους του καπιταλισμού. Μια μέρα, λοιπόν, τον είδα να βγάνει από τον ΟΠΑΠ της γειτονιάς και του λέω… ρε συ, σε καπιταλιστικό μαγαζί μπήκες…; Τι αριστερός είσαι…; Μας δουλεύεις…; Πιάσαμε συζήτηση… και του είπα για τον Μπάφετ, και αυτός μου είπε φόρτσα Ρότσα Μπουμπλή…

¨Ένας γείτονας δεξιός, μετά τους ολυμπιακούς, μου φώναξε «θα πας φυλακή που πήγες με τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ, και πουλήσατε στις 6.500, και φύγε τώρα που τελειώσανε οι αγώνες γιατί θα καταστραφείς» Ρε, του λέω, η κυβέρνησή μας είναι πάνω, πάρε έστω δεξιά χαρτιά, και μου λέει, δεν ακούς τι λέει ο Αλογοσκούφης; Χρωστάει η χώρα τα μαλλιοκέφαλα της, τα κλέψανε όλα οι ΠΑΣΟΚΟΙ, πως θα ανέβει; Ήταν τότε, 2.500, τώρα που τον ξαναείδα είναι 3.600, και μου λέει πούλα είναι κορυφή… Ε… την άλλη μέρα πήγα στο γραφείο και αγόρασα MARGIN από πάνω, και καλό μου ταξίδι το 2006. Ε! κυρ δεξιέ το καινούριο σύνθημα είναι: ο λαός δεν ξεχνά, ποιοι του πήραν τα χαρτιά. Μη φοβάστε αγοράστε, γιατί αν δεν το κάνετε εσείς… το κάνουν ήδη οι ξένοι, και θα τα πάρουν όλα… επιτέλους οι ξένοι ήρθαν σαν καταχτητές και σαν τον Προμηθέα φέρνουν τι φωτιά. Δεύτε λάβετε φως…

η Μαλακία είναι λέξη Νέο-Ελληνική, εγώ άλλαξα χώρα είμαι πια πολίτης της Microsoft land.

Φιλαράκια, εκείνο που έγινε το ΄99 είπαν ότι ήταν φούσκα, τώρα τα καλά χαρτιά είναι κοντά στις τιμές του ΄99, οπότε, για αυτά αυτό που έγινε το 2003 τι ήταν; Μήπως ανάποδη φούσκα; (ξεφούσκωμα…; Ο Μανόλης πριν από το 1460 παρουσίασε μελέτη για το ξεφουσκοτέξ στην παλιά αίθουσα της Σοφοκλέους) Αν το ΄99 ήταν φούσκα αυτό που πάνε να κάνουνε πάνω από το ΄99 καθώς και το θεσμικό πλαίσιο, στις 28-11-2005, τι είναι; Κάτι σαν την περίοδο του ΄67; με τους νόμους 145 και… ή μια πραγματικότητα…; Του ότι είμαστε κυρίαρχοι στα Βαλκάνια; Και έπειτα αυτοί που λένε ότι η Ελλάδα είναι Ιμπεριαλιστική χώρα, μήπως έχουν δίκιο…; Αν ναι, και εγώ ιμπεριαλιστής είμαι και φασίστας! Ρε δεν είδαμε τίποτα ακόμη, θα έρθει εποχή που θα μας κάνουν να νομίζουμε ότι είμαστε αρχηγοί του πλανήτη κάτι σαν Ε… σπάστε πλάκα να το πάθουμε και αυτό. Πίσω βάρβαροι έρχονται οι Έψιλον! και εγώ ο κακομοίρης που στο 1.460 μαύρισα από τη στεναχώρια μου (κάτι σαν 1453) και με περάσανε για νέγρο και με βρήκε ένας Skinhead και με κυνήγαγε. Τώρα στο 3.600 είμαι ξανθός και γαλανομάτης, σκέψου να πάμε στο 7.500 θα είμαι Alien, και τα σκατά μου θα έχουνε αξία. Πουλάω future και option των σκατών μου, γουστάρει να ποντάρει κανείς…;

Συναγωνιστές, άμα κόψει κάτω να βγούμε. θα μας το πούνε και πρέπει να τους ακούσουμε. Τώρα μας θέλουν, έχουνε φτιάξει κάτι σαν τη Βαρβάκειο αγορά στην Αθηνάς, α! να θυμηθώ να πάω μετά τις γιορτές να ψωνίσω, θα έχουνε πέσει και οι τιμές.

Άμα χαλάσουνε τα πράγματα και κάνουμε κορυφή να μην πουλήσουμε απλά και μόνο να σορτάρουμε και από πάνω. Τον 10ο του ΄03 έγραψα: 25% Margin και σε καλά χαρτιά. Τώρα τον 10ο του ’05 λέω: 25% Margin και σε καλά μικρά χαρτιά πονηρά ΣΜΕ, καθυστερημένα μεγάλα, και καλό ταξίδι.

 

Στο Money Show του 2005 στο Ηilton στον πάνω όροφο ήταν τα χρηματοοικονομικά και στον κάτω ήταν η εναλλακτικοί. Αυτό το είδα την 10ετία του ’90 στο εξωτερικό. Επιτέλους ήρθαν!

 

Προστιθέμενη αξία στη γνώση (ΠΑΓ) και όχι (ΦΑΠ). Άμα διαβάζεις, προσπαθείς, αγωνίζεσαι, συζητάς με τους άλλους, ανταλλάζεις απόψεις, δέχεσαι και αναγνωρίζεις το τι σου λέει ο άλλος και το τσεκάρεις, οι δάσκαλοι καπάκι και εφόσον είσαι ανοιχτό μυαλό και το εγώ στα σκουπίδια (αμαρτία) και οι απαισιοδοξία ξούτ (χριστιανική άποψη) χτυπάς και κάνα Service στον παπά της γειτονιάς (ψυχανάλυση, Tai – Τσου, καθαρισμό άυλων και υλικών) και σκέψου σαν τον ΛΑΤΣΗ, τον Μπάφετ (γκουρού) και τους άλλους Πατέρες και γίνε Chief και Τσαφ, λύσε το πρόβλημα Ινδία (ένα δις κόσμος) τάισε τους! Λύσε την άσκηση!

Εδώ αγόρασα οικοπεδάκια στον Άρη και με θέλετε να ασχολούμαι με το limit-up και το Limit-down; Με βλέπεις έτσι πτωχό…; Αλλά μάγκα μου για πάγαινε στο γυαλάκια της NASA να SpeakΆρεις αυτά, να σε δω! (άντε μωρή κότα, που όταν βλέπεις στολή, Mercedes, και πανί να αερίζει, χτυπάς προσοχές) άντε, τώρα ανάπαυση… βρε ούστ τσογλάνια… τάχατες είσαστε απόγονοι του Πλάτωνα και του Σωκράτη; εσείς δεν έχετε Ελληνική ρίζα, αλλά ρίζα του κακού και της πουστιάς. Γκρέκο μασκαρά, πούστη Νεάντερνταλ, σκουπίδια! Όλο για τα νεκροταφεία μου μιλάτε, ρε το ’21 δεν θα ξαναγίνει.

(γεια σου Χρηστάρα Γκρησπαν, Μπάφετ, και όλα τα μυαλά στα κάγκελα. Γεια σου Καλπάκ, προφεσόρε, και ας είσαι Bear λόγο του ποδιού).

Υπάρχει ένα ανέκδοτο για το ’99

….  …. …… … ……… … ……… . . ……….. ….. .. …. … … …. … …. :……,……

Και απαντάει ο γύφτος…: τίποτα δεν έματες, τώρα τα μάτεις…

Σαν είδα εκεί στο σινεμά – ξανθό γαλανομάτη – με τον σοφό συνομιλά – για αυτό δεν σκιάζει μάτι – του φόβου σου να του μιλάς – να τον κοιτάς στα μάτια – να του ζητάς – να τον νικάς – και κάντονα κομμάτια – έτσι να προχωράς να σκέπτεσαι – και δώσε και άλλες μάχες – κορφή, κορφή εσύ έδεσες – των παλατιών τις ράχες…

Βρε παιντιά… τι μου λένε αυτοί; Τλομοκλάτες και τλομοκλάτες και τέτοια.

Εγκώ τλομοκλατούμε όταν είμαι δανεισμένος στις τλάπεζες και μου σηκώνουν τα % ποιος είναι ο τλομοκλάτης ποιος;

Τελικά πιάσαμε τους ξένους κορόιδα εμείς οι Ελληναράδες (Χρρρ – φτού…) και τους εγκλωβίσαμε και τώρα δεν μπορούν να πουλήσουνε, γιατί δεν μασάμε να αγοράσουμε, οπότε ήρθαν και θα μείνουν Ελλάδα, βρε τους ασπροκώλιδες…

(To greko einai gata… pianei tsoutsounia ston aera )

ARGONAFTES KOMNINI                                                                                             

  PERI XRIMATISTIRIOY (is tin polin tou kostaki… amin)                                                                                                                                                                  2001/2005

Το επόμενο COMING SOON…

ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ:  Macrobearist_2005

3 Σχόλια to “ΣΧΕΤΙΚΑ”

  1. Lydia said

    Καλημέρα,
    Ονομάζομαι Λυδία και είμαι η υπεύθυνη του http://www.forexpros.gr, θα ήθελα να σας προσφέρω την χρήση των εργαλείων μας , τα οποία θα βρείτε στο παρακάτω σύνδεσμο, είναι δωρεάν και προσαρμόσιμα έτσι ώστε να ταιριάζουν στην σελίδα σας, επίσης θα ήθελα να σας ρωτήσω αν θα σας ενδιέφερε να κάνετε post την τεχνική μας ανάλυση στην σελίδα σας, είναι διαθέσιμη καθημερινά για την σχέση ΕΥΡ/ΔΟΛ, αν σας ενδιαφέρει κάτι από τα παραπάνω παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου υπάρχουν πολλές ιδέες και τρόποι με τους οποίους θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.
    Θα περιμένω απάντηση σας.

    http://www.forexpros.gr/webmaster-tools/

    Ευχαριστώ Θέρμα,

  2. […] https://efkoliprosvasi.wordpress.com/%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1/ […]

  3. […] https://efkoliprosvasi.wordpress.com/%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1/ […]

Σχολιάστε